Ubalancer

For at du føler dig harmonisk eller at dit liv er i harmoni, kræver det, at du har balance både i dit inde og dit ydre liv.

Vi kender alle det, at der i perioder er alt for meget på hjemme fronten og vi ikke orker at arbejde, eller omvendt at vi arbejder alt for meget, og så er der ikke overskud til noget derhjemme overhovedet.  Der er altså opstået ubalance i dit ydre liv. Vi føler os utilstrækkelige, og hermed opstår et væld af følelser og følgevirkninger grundet årsagen som beskrevet. Så fra at dit liv er ude af balance i forhold til den tidsmæssige fordeling mellem dit arbejde og dit privatliv, så vil ubalancen nu optræde inde i dig også, du vil begyndte at mærke ubalancer i kroppen, fordi du nu overtænker og opspænder hele kroppen, og den opspænding vil starte en negativ stress reaktion i dit indre. Følgevirkningerne vil måske være ondt i maven, ondt i hovedet, spændinger i skulder eller måske mærker du hjertebanken. Så nu er der ikke kun ydre disharmoni, men også indre disharmoni.

Vi bliver bragt ude af balance når noget i livet forandres på en ikke positiv måde, og at det ikke går, som vi havde forventet, og særligt spiller det ind. at vi ikke har de ressourcer, som det kræves for at stå det igennem. Det kan eksempelvis også være den ressource, som det vil kræve at ændre situationen, så den kunne forandres til noget mere ønskelig. Vi er måske ikke engang i stand til at række ud efter hjælp til det netværk vi har omkring os.

En ubalance kan opstå som en voldsom forandring, som indtræffer pludseligt, eksempelvis ved tab, enten mister du dit job, en nær ven eller du mister en evne i form af sygdom. Ubalancer kan også komme snigende som små forhindringer og pres som så pludselig bliver for meget og bægeret flyder over. Du er ramt af den dråbe, der for dig skaber den sidste uoverskuelige ubalance.

Så hvordan kan jeg så skabe balance i livet?

Det handler om at være realistisk i forhold til at tage det ansvar man magter. Kun tage ansvar for det man i virkeligheden har mulighed for at være ansvarlig for. Lytte til sig selv, så man træffer de valg, som gør en glad, og som giver en følelsen af en god indre balance, så der i ens indre er mere overskud end underskud.  Men det kan være svært, hvis man ofte har været vant til at andres mening og andres liv var vigtigere end ens eget, og derfor kan man komme til at over forbruge sig selv for at tilfredsstille ”alle de andre”.

Her hos Dit indre lys kan jeg hjælpe dig med præcis den proces. Vi kan sammen få skabt den balance, som du har brug for i dit liv for at få mere overskud, energi og glæde.