Hvilken psykoterapi skal jeg vælge?

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er LogoColorTextBelow.jpeg

Når man vælger retning af terapi, er det vigtigt, at terapien er så bred som mulig.

Det handler ikke så meget om type, men mere om at terapien tilpasses den, som skal modtage den. Det er vigtigt, at du føler dig tryg sammen med din terapeut. Netop af samme årsag, tilbyder jeg en for-samtale, hvor vi kan se hinanden an, og finde ud af om der er kemi til et samarbejde, som kan hjælpe dig. Jeg bruger mange forskellige metoder, når jeg giver terapi, du kan læse om de forskellige metoder her:

Familieopstillinger

Ved hjælp af figurer arbejder vi med dine relationer, og hvad du har med i bagagen. Det giver dig mulighed for, at forstå hvordan du selv tænker, og hvordan andre kan se situationen, og hvilke ting du har med i bagagen.

Din historie

Vi ser på, hvad det er, at du siger og tænker om dig selv. Vi bibeholder det, som er godt for dig og rummer det, der skal accepteres og ikke længere behøver at være så stor en del af dig mere.

 Drømme tydning

Dine drømme er direkte adgang til det ubevidste. Vi tyder dine drømmer og arbejder med dem så forhindringerne løses på dybere plan.

Visualisering

Vi arbejder med visualisering og ønsker. Vi forestiller os det, som du gerne vil have. Flytter focus fra det, man ikke ønsker, til det man ønsker sig.

Mindfuldness

Vi arbejder med komme til stede øvelser, hvor vi mærker kroppen, og får forbindelse til nuet, som er det sted, hvor vi har mulighed for at skabe vores forandring.

Kognitivt/tankerne

Vi arbejder med, hvad vi siger til os selv. Hvordan bliver vi og hele vores nervesystem styret af tankernes kraft.

Adfærd

Vi arbejder med adfærdsændringer. Hvordan kan vi gøre noget andet, end det vi plejer. Hvordan ændres en vane og en indarbejdet adfærd. Måske er den gamle adfærd ikke længere nyttig for os.

Kreative udtryk

Vi arbejder med at tegne og lade billederne og de kreative ting tale for sig selv. Det er helende og livsbekræftende, at forbedre dette. Impulserne kommer fra det ubevidste, og budskabet er derfor både autentisk, præcist og dybt.

Kroppens udtryk

Vi ser på kroppens udtryksform. Hvordan er holdningen, hvordan er stemmen, hvor fri er kroppen til at bevæge sig. Er der balance mellem det maskuline og feminine i kroppens udtryk. Kan vi skifte mellem det, som vi ønsker os. Kroppen skal gerne udtrykke vores sjæl, så vi ikke holder os selv tilbage, og er falske overfor os selv.

Mentalisering

At mestre at kunne se sig selv indefra og udefra, som andre ser en er vigtigt, idet evnen til at mentaliser gør os i stand til at indgå i nærende og meningsfulde relationer. Det er også vigtigt, at kunne forstå andres følelser, tanker, motiver og intentioner. Det er vigtigt, at man er i stand til at mentaliser, da man ellers bliver for sårbar og emotionel ustabil. Man skal forstå, hvad der sker i relationer, så man bliver mindre sårbar og mindsker risikoen for at føle sig afvist, eller mistolke at andre måske ikke kan lide en, eller synes man er dum.

Rumme følelser

Vi ser på hvilke følelser, som er svære og rummer dem. Følelser skal ikke lukkes af eller fjernes, de skal rummes hver og en. Når vi mestre, det kan vi være i dem.

 

JEG TAGER ALTID UDGANGSPUNKT I DIN NUVÆRENDE SITUATION OG ARBEDER PÅ AT FINDE EN FORSTÅELSE AF HVORFOR DIN SITUATION ER SOM DEN ER I DAG OG HVAD DER SKAL TIL FOR AT ÆNDRE DET TIL DEN SITUATION SOM DU ØNSKER.

VI BRUGER DERFOR KUN FORTIDEN NÅR DET ER NØDVENDIGT OG HVOR DEN GIVER LÆRING SOM ER VIGTIG AT MESRE FOR AT KUNNE LEVE NUTIDEN SOM ØNSKES.